[ Skočiť na obsah ] [ Skočiť na oznamy ]

História

V priestoroch objektu - pamiatkovo chránenej technickej pamiatky sa nachádzala výroba úžitkovej a dekoračnej keramiky, pričom jej základom je hradobný systém s bastionom z roku 1610. Prítomnosť renesancie sa tak stala výraznou architektonicko-historickou hodnotou. Podľa pamiatkového výskumu sa zase vysokou spoločenskou kvalitou stala skutočnosť, že v tomto objekte sa v roku 1883 zriadilo Keramicko-priemyselné učilište. Inštitucionalizovala sa tak stáročná džbankárska a kachliarska tradícia mesta Modra. V tom roku postavili vo veži kasselskú pec, ktorej význam zvyšuje fakt, že ide pravdepodobne o poslednú pec tohto typu zachovanú v pôvodnom stave. Aj preto autori projektu prestavby prezentujú v muzeálnej časti hotela dobové stroje na výrobu produktov z keramiky. Inými slovami, nová funkcia objektu korešponduje s pamäťou svojich základov. Učilište fungovalo sedem rokov, potom vznikla účastinná spoločnosť, ktorá sa pretransformovala až do Slovenskej ľudovej majoliky (SĽM). V roku 1972 postavili súčasný objekt SĽM, no tento pôvodný začal postupne chátrať. Tridsať rokov systematickej devastácie zanechali na objekte svoje stopy v podobe prepadnutej strechy a stropov. V roku 1993 sa SĽM spolu s talianskym investorom pripravovala k obnove, no zdĺhavý proces rokovaní s úradmi odradil spoločníkov a k zámeru nepristúpili, aj keď bol vzhľadom k jeho záchrane najvyšší čas. Na lepšie časy sa začalo blýskať, keď sa zmenili vlastnícke pomery a začala sa napĺňať myšlienka nápisu nad vchodom "Chráňme dedičstvo našich otcov".

Oznamy

Zimný festival jedla

detail »

Romantický pobyt „Ako v siedmom nebi“

detail »

Relax pobyt pre dvoch

detail »

Kre-aktív pobyt

detail »

Romantická „Towers“ večera

detail »

SPOLUPRÁCA

PARTNERI

Benefit Plus tripadvisor Sphere www.limba.com relax portal Stredná odborná škola vinársko-ovocinárska, Modra SPP program  

AKCEPTUJEME

VISA Elektron VISA Master Card Ticket Restaurant Cardt        

DÁTUM PRIDANIA
03.01.2018

Lang menu

zavrieť okno

Zimný festival jedla

15. január – 25. február 2018 v najlepších slovenských reštauráciách

Lákajú Vás gurmánske delikatesy najznámenitejších reštaurácií Slovenska? Túžite ochutnať špeciality najlepších šéfkuchárov z celej republiky? Radi by ste nakukli do ich majstrovských kuchýň? Chcete na vlastnej koži zažiť atmosféru prvotriednej reštaurácie, kde Vás naplno očarí profesionalita personálu a krásne vybavenie?

Doprajte zážitok z exkluzivity sebe aj svojim blízkym!

Festivalové menu Restaurant Landsfeld

1. Chute regiónov Farmárske kačacie prsia s hruškovým chutney a grilovanými zemiakovými šúľancami

2. Naše ikonické jedlo Údený losos atlantický s melónovým tartarom a Wasabi krémom

3. Kuchárova voľba Zubáč na grile s batátovo – limetkovým pyré na marinovanej mrkve

Niečo navyše Tradičný slovenský perník, čokoládovo orechový so slivkovou polevou s čokoládovými hoblinami

Degustačné kupóny už od 10,00 € je možné zakúpiť na tomto linku – http://www.zimnyfestivaljedla.sk/?…

zavrieť okno